Vandaag heb ik het over de motorfiets zonder de motor. Het voelt raar om op deze blog eigenlijk nooit over de normale fiets te praten. Nederland is al jaren een fietsland. Sinds het ontstaan van de fiets maken Nederlanders hier vol gebruik van. Dat komt voornamelijk omdat alles hier op een korte afstand van elkaar ligt. Daarnaast houdt fietsen ons jong en gezond. Naast mijn interesse in motorfietsen kan ik een goede fiets dus ook waarderen. Maar net zoals met koffie bestaat er haast niet meer zoiets als een normale fiets. Ondertussen is er een speciale fiets voor elke situatie. Begrijp mij niet verkeerd, ik denk dat dit goede ontwikkelingen zijn. Ik weet bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een damesfiets en een mamafiets. En ik denk dat meer moeder van de mamafiets moet afweten. Vandaag praat ik daarom over het verschil tussen de damesfiets en de moederfiets.

 

Wat is precies de damesfiets.

De damesfiets is de standaardfiets voor elke vrouw. In eerste instantie bestond alleen de herenfiets, maar toen ook de dames gingen fietsen moest er een aanpassing worden gedaan aan het model. De damesfiets heeft een veel lager frame. Dat maakt het veel makkelijker op-en-afstappen voor als vrouwen een rok of jurkje dragen. Een damesfiets kopen is dan vaak niet heel moeilijk. Het is net als het kopen van een zwarte koffie in de koffiezaak. Alles wat u zoekt in een normale fiets vindt u ook in een damesfiets. Een moederfiets kopen is iets ingewikkelder omdat het speciale specificaties heeft die ideaal zijn voor de moeder die veel met haar kinderen fietst. Een moederfiets heeft ook een laag frame, maar hier zit ook nog een knik in. Dit zorgt voor meer stabiliteit als u op- of afstapt met kinderen aanboort. Daarnaast is er meer ruimte tussen het zadel en het stuur zodat u makkelijker stuurt met een kind voorop en heeft u twee poten bij het stilzetten van de fiets.

 

Gaat u een damesfiets of een moederfiets kopen?

Een moederfiets heeft nog een aantal ander specificaties die het leven met kinderen wat makkelijker maken. Een moederfiets kopen is daarom wat lastiger dan een damesfiets kopen. Toch kan een speciale moederfiets echt een uitkomst bieden. De extra stabiliteit en ruimte op de fiets maakt het veel gemakkelijker en veiliger om met kinderen te fietsen. Neemt u vaak kinderen mee op fiets? Dan moet u echte een moederfiets kopen. Heeft u dat niet, dan zal ik een damesfiets kopen. Ook dit zijn super goede fietsen, en als u de extra stabiliteit niet nodig heeft is de damesfiets een perfecte optie.