Je bent erg zuinig op je bromfiets en wilt op de openbare weg geen enkel risico lopen? Je hebt een snorfiets die je zo goed mogelijk wenst te verzekeren of zoek je naar de beste manier om je high-speed e-bike te verzekeren? Welnu, dit kan gemakkelijk en online al binnen vijf minuten geregeld worden. Hoewel je een verzekering dus erg snel afsluit, is het goed je je eerst toch eens in de wereld van de bromfietsverzekeringen verdiept. Er zijn namelijk veel verzekeraars actief in deze wereld met ieder weer verschillende type verzekeringen en bijbehorende voorwaarden.

WA+ is uitgebreider dan WA

Een optie om je bromfiets, je snorfiets of je snelle e-bike te verzekeren is de WA-verzekering. Dit is de standaard en veelal voordeligste bromfietsverzekering. Heb je alleen een WA-verzekering dan is enkel de schade aan derden vergoed. De schade die jij aan je bromfiets of snorfiets hebt, kun je dan gewoon zelf betalen. Een iets uitgebreider pakket is de WA plus bromfietsverzekering. Ook nu geldt dat bij een ongeval in principe alleen de schade aan derden verzekerd is. Deze verzekering keert echter ook uit als jij schade aan je bromfiets oploopt door brand, storm of bij diefstal. De plus in de WA+ bromfietsverzekering staat dus voor aanvullende dekking binnen dit segment.

All-risk verzekering kost en dekt het meest

De meest uitgebreide bromfietsverzekering is een all-risk verzekering. In dat geval is behalve de schade van de tegenpartij ook je eigen schade gedekt. Het gaat te ver om te zeggen dat een all-risk bromfietsverzekering alles dekt. Het is wel de meest uitgebreide dekking en meteen ook de meest kostbare verzekering die je voor je brom-, snorfiets of e-bike kunt afsluiten.

 

Vrijheid om zelf je bromfietsverzekering uit te kiezen

Welke verzekering je kiest is helemaal aan jou. Je bent zelf in control over het afsluiten van een passende verzekering die aansluit op jouw behoeften en persoonlijke situatie. Meestal verzekert men een gloednieuwe bromfiets met een all-risk verzekering. Daarna geldt dat hoe ouder de brommer, hoe groter de kans dat mensen een WA-verzekering voor de bromfiets voldoende vinden. De keuze is aan jou. Zolang je maar verzekerd bent! Heb je geen bromfietsverzekering? Dan krijg je een fikse boete van de politie en vorm je een risico voor jezelf en je directe omgeving. Bedenk eens wat de consequenties zijn als je met je onverzekerde bromfiets een ernstig ongeval krijgt. Daar hoef je niet eens zelf schuldig aan te zijn. Je moet er niet aan denken.

 

Sluit direct een aanvullende bromfietsverzekering af

Uiteraard zijn er ook aanvullende verzekeringen voor je bromfiets. De meest bekende zijn wel de opzittendenverzekering en de pechhulp verzekering. Een opzittendenverzekering keert een bedrag uit als er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden voor jou en je passagier bij een verkeersongeval. Pechhulp verzekert je van hulp indien je bromfiets er onderweg mee stopt. In dat geval weet je dat hulp paraat staat en dat je vaak snel je weg weer kunt vervolgen. Verder kun je ook een bromfietsverzekering afsluiten die je verzekerd van juridische bijstand mocht jouw bromfiets inzet worden van een juridisch conflict.