Voor veel jonge mensen is een volledig uit geplande vakantie niet spannend genoeg. Tegenwoordig is het veel meer in om dingen op zijn beloop te laten gaan en gewoon te zien waar het schip strandt gedurende je vakantie. Het ultieme voorbeeld hiervan is de ‘roadtrip’. Dit is een vakantie waarbij de reis meer uitmaakt dan de uiteindelijke bestemming. Een roadtrip is op veel verschillende manieren in te vullen. In deze blog vertel ik je hoe je de ultieme roadtrip waar maakt. Lees je mee?

Wat is een roadtrip?

De definitie van een roadtrip verschilt maar in principe komt het hierop neer, je reis over de weg en jouw reis is je vakantie. De ervaringen die je onderweg op doet en de mensen die je ontmoet, die maken jouw reis een succes. Het gaat om nieuwe ervaringen opdoen, op jezelf staan en los kunnen laten. Daarnaast moet je vaak uit je comfortzone treden. Als je al deze dingen af kan vinken zodra je weer thuiskomt na je roadtrip, dan heb je het goed gedaan. Er zijn twee manieren om een roadtrip aan te pakken.

Vervoer en budget

Je kan zelf vervoer regelen en een budget uit trekken zodat je altijd verder kan, geld hebt om te eten en om te overnachten. Per dag kan je bepalen wat je wilt doen en zien en zo rondrijden. Dit kan natuurlijk binnen eigen land, in Europa maar je kan er ook voor kiezen om naar een ander deel van de wereld te reizen en daar te roadtrippen. Zo zijn roadtrips met een camper in Noord-Amerika enorm populair. Maar wil je het goedkoper houden dan kan je ook thuisblijven. Als je nog een auto zoekt, raad ik de Volvo s40 aan. Een investering waar je nog profijt van hebt ná je tripje.

Op eigen houtje

De andere optie die je hebt, is alles zonder voorbereiding doen. Je regelt geen vervoer en neemt alleen een heel klein noodbudget mee. Door contact te maken met anderen en een beroep te doen op hun vrijgevigheid kan je meeliften of ergens overnachten. Als je niet helemaal zonder voorbereiding op pad wilt, kan je van tevoren tips opzoeken over hoe je deze manier van roadtrippen (zonder geld) aan kan pakken. Zo is couchsurfing een goed idee en in sommige landen mag je huurauto’s van de ene bestemming naar de andere brengen, zo maar wat tips.

Veel plezier en maak er een reis van om nooit te vergeten.